Duszony comber królika
Cześć, poniżej prezentuję Wam przepis na duszony comber królika w sosie.
- Comber z królika, posolony, delikatnie obsmażyć na odrobinie oliwy.
- Gdy się zezłoci, zalać połową kieliszka dobrej brandy, odczekać chwilę aż odparuje, dodać szklankę bulionu warzywnego.
- Do tego wrzucić kilka sztuk zielonej dymki (szczypioru), rozgnieciony ząbek czosnku, odrobinę świeżego rozmarynu, nieco czarnego pieprzu i odrobinkę płatków chili.
- Dusić pod przykryciem do miękkości, następnie wyjąć mięso, żeby odpoczęło.
- W wywarze roztopić twarożek ziołowy i odparować do konsystencji sosu.
- Mięso włożyć z powrotem do sosu, chwilkę potrzymać, aby się grzało, można podawać.
Mnie ten obiad bardzo smakował. Dajcie znać np. na Instagramie, czy Wam też!