ObiadPrzepisy

Duszony comber królika

Cześć, poniżej prezentuję Wam przepis na duszony comber królika w sosie.

  • Comber z królika, posolony, delikatnie obsmażyć na odrobinie oliwy.
  • Gdy się zezłoci, zalać połową kieliszka dobrej brandy, odczekać chwilę aż odparuje, dodać szklankę bulionu warzywnego.
  • Do tego wrzucić kilka sztuk zielonej dymki (szczypioru), rozgnieciony ząbek czosnku, odrobinę świeżego rozmarynu, nieco czarnego pieprzu i odrobinkę płatków chili.
  • Dusić pod przykryciem do miękkości, następnie wyjąć mięso, żeby odpoczęło.
  • W wywarze roztopić twarożek ziołowy i odparować do konsystencji sosu.
  • Mięso włożyć z powrotem do sosu, chwilkę potrzymać, aby się grzało, można podawać.

Mnie ten obiad bardzo smakował. Dajcie znać np. na Instagramie, czy Wam też!

GrubasFit na Instagramie i na Facebooku